top of page
DSC_0858.jpg

Här kan du läsa vad andra har skrivit efter samtal med mig.
Jag hoppas det kan vara hjälpsamt för dig. 

Innan jag började mina samtal med Fredrica så kände jag en otrolig frustration och hade väldigt mycket tankar i mitt huvud. 

Efter mer än ett halvårs arbetande från hemmet så kom frustrationen mer och mer och det handlade mycket om min hälsa och vikt och alla tankar kring det. Jag visste att det var viktigt att jag tog tag i min hälsa och framförallt min vikt, men hur jag än försökte så gick det inte. 

Mitt stora intresse är just hälsa och kost så jag har mycket kunskap kring det och hur jag ska gå tillväga, men med alla tankar som snurrade i mitt huvud hur jag skulle göra och hur jag skulle gå tillväga (hade flera alternativ) så dränerade det mig. Jag kom liksom inte framåt i något. 

Under våra samtal som var en gång i veckan under två månader så hjälpte Fredrica mig att tänka annorlunda och lite nytt. Jag har varit väldigt fokuserad på att sätta mål och när jag inte ens kom i närheten att lyckas blev det platt fall. Vi pratade om mål och visioner och med våra samtal så kunde jag tänka om och gå mot min vision istället vilket gjorde att jag kunde vänta in tanken som skulle visa mig nästa steg, som komma av sig själv. Jag var mer öppen för vilket steg som var mitt nästa. 

Jag fick hemläxor efter varje samtal och det tog några samtal för att jag skulle "komma ihåg" att "tänka annorlunda" så jag behövde upprepa det flera gånger. 

Succesivt så började jag känna att jag var på rätt väg. Jag lugnade ner mina tankar och kunde ta hjälp av metaforer som vi hade pratat om, tänka om och få en annan känsla i kroppen. Jag började mer och mer uppskatta min förmåga att börja lita på mig själv och att korrigera mig när jag åkte av banan. Med små medel och återigen metaforer så hjälpte det mig att tänka annorlunda och på så sätt ändra riktning. 

Efter våra två månader så känner jag att jag är  på rätt väg och jag har lugnat mina tankar väldigt mycket. Visst kommer de och även om jag fortfarande kan bli otroligt frustrerad, så blir det inte lika ofta och länge utan då kan jag ta mina verktyg som jag har fått med mig. 

Upplägget som Fredrica erbjuder är otroligt bra och välbehövligt, för det tar tid att ändra sina tankar och sätt att hantera utmaningar. Hon är både trygg, lugn och lyssnar mellan raderna, men kommer också med väldigt bra både verktyg men också metaforer och egna erfarenheter som man kan relatera till. 

Jag är så glad att jag blev coachad av Fredrica och jag känner nu att jag är på rätt väg.

Mia

Innan jag kom i kontakt med Fredrica  hade jag ofta ont i huvudet och kände mig spänd i axlarna. Jag kände att jag satt fast i ett ekorrhjul med familj och jobb. Kände mig stressad över att inte räcka till, både på jobbet och på min fritid. Jag kunde ha perioder då jag låg och grubblade sent in på nätterna. 


Vi pratade på telefon en gång i veckan. Samtalen gav mig energi och jag såg fram emot kommande vecka. Jag fick små uppgifter mellan samtalen där jag skulle notera saker. Det var aldrig några jobbiga hemuppgifter, utan det var mer spännande att se hur jag förändrades i mina tankar.
 

Nu känner jag mig som en ny person, samtidigt som jag känner mig som mitt gamla jag. Lite som att jämföra sig själv idag med sitt 10 år yngre jag. Jag är samma person, men det känns som jag gjort ett stort kliv i min utveckling. Jag känner mig mer lugn. Saker som stressade mig eller irriterade mig innan känns inte alls lika stressande och jobbigt nu. Jag sover mycket bättre på nätterna, vilket jag är väldig glad över. Det tog ett tag innan jag märkte att jag inte hade huvudvärk lika ofta. Jag var van att ha det nästan varje vecka och plötsligt hade det gått tre veckor och jag hade inte haft huvudvärk alls. Nu har det hänt någon enstaka gång.
 

Det är lugnare i familjen nu. Vi umgås och pratar på en helt annan sätt än tidigare. Jag märkte att familjen började ändra på sig när jag började ändra på mig. Jag märker det även i kontakten med min pappa, samtalen gick smidigare. Vi har inte alltid kommit så bra överens.
 

Mina vänner säger till mig att jag ser piggare ut och att jag är gladare än tidigare. Jag känner mig mer jämn i mitt humör. Jag känner att jag har mer ork, även fast jag gör lika mycket nu som då. Jag noterar mer runt omkring mig, tidigare kunde barnen säga att jag inte lyssnade.
 

Jag är positivt överraskad hur mitt liv ser ut nu. Det är svårt att sammanfatta allt här och jag känner att jag fortfarande upptäcker nya saker. 
 

Sofia

Jag hade ofta ångest. En orolig pirrande känsla i hela kroppen. En ångest som gjorde att jag aktiverade mig mer för att inte behöva landa i mina känslor och känna. Det resulterade i att jag kände mig stressad, jämt. För att jag gjorde allt förutom att landa i hur jag mådde. I stressen växte det samtidigt fram en irritation, jag va jämt irriterad. Minsta lilla så högg jag som en orm, taggarna utåt direkt. Jag sa aldrig nej. Jag va en power woman... trodde jag! Livrädd att göra folk besvikna. Jag tog slut på mig själv.


Fredrica erbjöd mig ett samtalsprogram om 7 samtal. Vi pratade via telefonen en gång varannan vecka. Varje samtal stannade jag upp helt en timma.
Jag lyssnade in Fredrica och hon fick mig att öppna nya sinnen.


Idag har jag inte alls lika mycket ångest. Som hypokondriker försvinner nog aldrig ångesten helt, men med redskapet att det är jag som styr mina egna tankar har hjälpt mig något enormt. Jag är inte alla till lags längre, jag har börjat lägga min tid och energi där jag känner att jag vill lägga den. Irritationen är också som puts väck, jag tar inte alls åt mig lika mycket av allt som jag gjorde innan. Jag lyssnar, tar in, reflekterar och går vidare.

 

Vi kan säga att jag slängt min offerkofta för gott.

 

Jag känner mig lugnare i mig själv överlag. Min bonusson sa till mig "Oj är du ledsen?" Mitt svar blev "Nej verkligen inte" Det var hans reaktion, när jag bara kände mig lugn. Det är dax för mig att börja lära känna mig själv på nytt. En lika sprudlande människa full av energi som innan, fast utan tankar som ger mig stress och ångest.

 

Jag avslutade det sjunde samtalet med "Tack Fredrica, du har förändrat eller gjort mig till ett bättre jag"
Svaret blev "Jag har gett dig redskapen, men det är DU som gjort jobbet"

Lina

Innan jag fick kontakt med Fredrica snurrade många tankar i mitt huvud hela tiden. Jag hade total kontroll över allt, både på jobbet och min familj. Men jag glömde mig själv och mitt mående i allt.

Under samtalen med Fredrica och från en del metaforer hon berättade, fick hon mig att fundera. Var är jag i livet och vad behöver jag för att må bra?

Jag har börjat tänka på att alla tankar jag får behöver jag inte sätta känslor på. Jag behöver inte ha kontroll på allt som gäller barnen eller min familj. Om jag alltid har kontroll kommer de aldrig kunna lära sig att få kontroll på sina egna liv.

Jag började släppa kontrollen, det är svårt, men med träning... Jag får tänka: Släpper jag kontroll om saker runt mig, kommer jag få tid att kontrollera mig själv, mitt liv, mina tankar och mina känslor.

 

Vart är jag nu?

Jag är i början av mitt jobb med mig själv. Jag har alltid satt alla andra framför mig själv. Nu är det dags att ta över mitt eget liv och må bra själv! Vägen kommer vara lång men den är i alla fall påbörjad efter samtal med Fredrica. Hon gav mig olika metaforer att ha i huvudet vid olika val jag behöver göra i livet. Men som hon sa ”det är du som behöver göra jobbet”... Men TACK för det jag har jag fått till mig och som jag kan plocka fram.

Anna

I vintras träffade jag Fredrica av en slump där vi kom in på mitt liv och hur hennes erfarenhet skulle kunna hjälpa mig. Där och då hade jag varit hemma i ett år efter en ridolycka och med en generaliserad ångest stod jag och stampade. Ångesten hade mig i ett hjärngrepp som gjorde att jag ständigt behövde prestera och där med lät jag inte min kropp få den vila den behövde.

 

Efter fyra samtal och två månader senare känner jag äntligen att ångesten inte längre styr mitt liv. Fredrica har fått mig att inse vart känslor härstammar ifrån.  Hon har gett mig verktyg för hur jag ska leva upp till detta i praktiken vilket leder till att jag mår otroligt mycket bättre. Min omgivning ser också hur jag äntligen gör stora steg framåt i min hälsa och mina relationer har blivit starkare när jag inte längre är ett känslokaos. Min resa är inte slut men jag känner en  trygghet i mig själv och en stark känsla av att livet utan ångestattacker börjar närma sig. Tack

Sofie

bottom of page